HippoSupport is een Hippisch Parasitologisch Laboratorium dat zich heeft toegelegd op mestonderzoek / wormonderzoek bij paarden. De onderneming is in 2013 gestart door Dr. Suzanne Bijl en haar man Richard Verbree. Vanuit hun speciaal ingerichte laboratorium aan huis in Nieuw Heeten, op de prachtige veluwe, voeren zij de bedrijfsactiviteiten uit. Naast de kernactiviteit Mestonderzoek, houdt HippoSupport zich ook met andere activiteiten bezig, waaronder instructie en (wedstrijd)begeleiding, kleinschalige verhuur van draagmerries voor embryotransplantaties en het fokken van kwaliteitsvolle veulens.

Suzanne en Richard brengen gezamenlijk meer dan 25 jaar ervaring ervaring op het gebied van (geneesmiddelen) onderzoek & ontwikkeling en (business) analyse met zich mee. Die ervaring stelt hen in staat een waardevolle bijdrage te leveren in de strijd tegen resistentie en het verbeteren van wormmanagement voor paardeneigenaren. Zij vinden het leuk om zo nu en dan artikelen te schrijven over relevante onderwerpen op paardengebied, waarbij een wetenschappelijke onderbouwing centraal staat. HippoSupport heeft al flink aan de weg getimmerd met het mestonderzoek en heeft daarmee al veel nieuwe klanten aan zich weten te binden, van grote vooraanstaande internationale fokkers, tot pensionstallen en individuele ruiters en amazones. Eind 2015 heeft HippoSupport een belangrijke bijdrage geleverd aan een uitgebreid artikel over Mestonderzoek in de BIT eindejaarsspecial en de voedingsspecial van De Paardenkrant. In dit artikel is het HippoSupport Mestonderzoekschema opgenomen. (Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave)

HippoSupport Mestonderzoek SchemaHippoSupport Mestonderzoek Schema  

In de strijd tegen wormen en wormresistentie is mestonderzoek een belangrijk middel. Op basis van het mestonderzoek kan (in samenwerking met de dierenarts) afgestemd worden hoe het beste omgegaan kan worden met het ontwormen.

"HippoSupport wil een significante bijdrage leveren in de strijd tegen wormresistentie en heeft als doelstelling het regelmatig uitvoeren van mestonderzoek laagdrempelig te maken, door middel van scherpe tarieven, betrouwbaar advies en een flexibele en snelle dienstverlening."

Suzanne Bijl & Richard Verbree HippoSupport

Naast Mestonderzoek kun je bij HippoSupport ook terecht voor;

Daarnaast fokt HippoSupport op kleine schaal dressuurpaarden. Meer informatie hierover kun je vinden op www.hipposupport.nl.

Ga naar HippoSupport.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer, of accepteer door te sluiten.