Paard & Mestonderzoek

Paard & Mestonderzoek is het grootste, volledig onafhankelijke en zelfstandige Laboratorium in Nederland dat is gespecialiseerd in mestonderzoek / wormonderzoek bij paarden en is onderdeel van HippoSupport Hippische Dienstverlening. Het is sinds de oprichting in 2013 uitgegroeid tot het grootste particuliere laboratorium in Nederland, speciaal voor mestonderzoek bij paarden. Inmiddels worden per jaar vele duizenden monsters onderzocht in opdracht van individuele paardeneigenaren, stalhouders en gespecialiseerde paardenartsen. 

Voor HippoSupport staat onafhankelijkheid, autonomie en transparantie voorop. Alle monsters worden in ons eigen laboratorium onderzocht en wij zijn hiervoor niet afhankelijk van externe partijen. Wij gaan nooit op de stoel van de (eigen) dierenarts zitten en geven dan ook geen wormbestrijdingsadvies en werken op die manier als een van de weinige laboratoria volledig binnen de geldende wet- en regelgeving. Dat is wel zo’n prettig idee. Wij beperken ons tot onze eigen expertise; mestonderzoek, en daar willen wij ons in onderscheiden. Bij alles wat wij doen kiezen wij voor betrouwbaarheid en zekerheid. En juist deze werkwijze heeft er voor gezorgd dat wij inmiddels voor veel verschillende gespecialiseerde paardenartsen werken.

Wij passen speciaal voor paardenmest ontwikkelde technieken toe, die zeer gevoelig zijn, waardoor wij niet alleen zeer betrouwbaar onderzoek doen, maar ook hele lichte worminfecties goed aan kunnen tonen. 

Naast reguliere onderzoekswerkzaamheden in ons laboratorium, zetten wij ons bij HippoSupport ook graag in voor het doen van wetenschappelijk onderzoek dat een bijdrage kan leveren aan het wormmanagement van paarden. Zo hebben wij recent een studie gedaan naar de werkzame periode van moxidectinehoudende wormmiddelen. Deze studie is in november 2019 gepubliceerd in het Tijdschrift voor de Diergeneeskunde. Klik hier voor meer informatie over dit wetenschappelijke onderzoek.
HippoSupport is hiermee het enige particuliere laboratorium in Nederland dat wetenschappelijke studies op het gebied van wormmanagement bij paarden heeft gepubliceerd en daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op. 

Innovatief

Bij HippoSupport blijven wij onze producten en diensten innoveren, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeften van onze klanten.

Zo waren wij bijvoorbeeld in de eersten op de Nederlandse markt die speciaal voor groepen en stallen de handige Groeps– en Stalpakketten ontwikkelden om het gemakkelijker en voordeliger te maken om in 1 keer voor grotere groepen mestonderzoek te doen. En al in 2017 introduceerden wij al eersten in Nederland de speciale Aarswormkit waarmee op betrouwbare wijze ook aarsworminfecties kunnen worden aangetoond. 

Ons bedrijfsmodel, onze website (zelfs letterlijk, inclusief achtergebleven taalfoutjes!) en onze producten zijn inmiddels al diverse keren door collegabedrijven gekopieerd en dat beschouwen wij als een groot compliment. Als je iets wilt kopiëren doe je dat van de beste, nietwaar?

EPG Tracker

Al in 2016 introduceerden wij de EPG Tracker. Wekelijks komen er bij ons laboratorium honderden mestmonsters binnen uit heel Nederland. De data die de mestonderzoeken die wij hierop doen opleveren, verwerken wij in onze database. Daardoor kunnen wij waardevolle inzichten geven in hoe het staat met de gemiddelde infectiedruk in Nederland. Zo kunnen paardeneigenaren en dierenartsen een goed beeld vormen van het risico dat paarden lopen en of het nodig is om weer mestonderzoek te doen. 

Deze EPG tracker stellen wij al die jaren al belangeloos beschikbaar op onze website. Meer weten? Klik hier

"Groen" ondernemen

Bij HippoSupport hebben wij altijd geprobeerd onze “carbon footprint” zo laag mogelijk te houden. Dat is een lastige uitdaging als het gaat om de eisen die gesteld worden aan het versturen van biologische monsters. Daar komt veel plastic bij kijken, of wij nou willen of niet. Onze focus ligt daarom heel sterk op het gebruik van herbruikbare materialen, producten die gemaakt zijn van gerecycled plastic en biologisch afbreekbare materialen. Wij zijn trots dat meer dan 80% van alle materialen die gebruikt worden voor onze mestkits en stal- en groepspakketten van gerecycled materiaal afkomstig zijn, of worden hergebruikt/gerecycled. 

Sponsoring

Al weer enkele jaren zijn wij bij HippoSupport de trotste sponsor van Joanne Neidhöfer en Petra Smedes.

Joanne is vooral actief in de dressuur en het springen en heeft haar eigen populaire YouTube kanaal JoanneNeidhoferHorses waar zij wekelijks haar paardenweek laat zien met leuke en leerzame weetjes over paarden. Ook op Instagram is Joanne enorm actief. Meer weten? Volg haar dan vooral op Instagram! @joanneneidhoferhorses

Petra is een fanatieke westernruiter (WRAN). Samen met haar Spica doet zij vaak mee aan wedstrijden, maar ze genieten samen ook heel erg van een buiten ritje. Een goede balans tussen presteren in de bak en relaxen in het bos. Er zijn heel veel western onderdelen.Petra en Spica doen de wat meer rustige en gecontroleerde onderdelen; doen trail, horsemanship, ranch riding en pleasure. Wil je hier meer over weten? Stuur haar dan een berichtje via de facebookpagina van Spica; @spica.smedes

HippoSupport is productiepartner van "De Productie" in Raalte

HippoSupport is trots productiepartner van “De Productie” in Raalte, een maatschappelijke onderneming, waar werk gedaan wordt door mensen voor wie werk niet zo vanzelfsprekend is en voor wie werk extra uitdagend is. Hier wordt gedacht in uitdagingen in plaats van beperkingen en wordt zichtbaar wat mensen in hun mars hebben. Kort gezegd; hier krijgen mensen een kans. 

Voor HippoSupport was dit de ideale gelegenheid om haar toewijding aan de regio en het streven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen te combineren in een mooie samenwerking. 

Sinds 2020 worden al onze mestkits en groeps- en stalpakketten door de medewerkers van “De Productie” in elkaar gezet. 

SBB Erkend leerbedrijf voor paraveterinairen

Sinds 5 april 2018 is HippoSupport een officiëel erkend SBB Leerbedrijf voor de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair.

Daar zijn wij natuurlijk enorm trots op! Voor ons is het een logische stap die uitstekend past binnen onze missie; 

“HippoSupport wil een significante bijdrage leveren in de strijd tegen wormresistentie en heeft als doelstelling het regelmatig uitvoeren van mestonderzoek laagdrempelig te maken, door middel van scherpe tarieven, betrouwbaar advies en een flexibele en snelle dienstverlening.”

Suzanne Bijl & Richard Verbree HippoSupport

Volg jij de opleiding Dierenartsassistente paraveterianair en lijkt het je leuk om hier stage te lopen, wacht dan geen moment en neem direct contact met ons op! Wij hebben slechts beperkt plaats. 

HorseConnect Partner

HippoSupport is sinds 2017 officieel partner van HorseConnect.

Wij hebben in HorseConnect en de aangesloten paardenprofessionals de ideale partners gevonden die net als HippoSupport tot doel hebben om het paardenwelzijn te verbeteren! Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit voor HorseConnect en HippoSupport, maar vooral voor de paardeneigenaar een vruchtbaar partnerschap gaat zijn en wij kijken dan ook vol vertrouwen en enthousiasme vooruit.

Bij HippoSupport hebben wij altijd geprobeerd onze “carbon footprint” zo laag mogelijk te houden. Dat is een lastige uitdaging als het gaat om de eisen die gesteld worden aan het versturen van biologische monsters. Daar komt veel plastic bij kijken, of wij nou willen of niet. Onze focus ligt daarom heel sterk op het gebruik van herbruikbare materialen, producten die gemaakt zijn van gerecycled plastic en biologisch afbreekbare materialen. Wij zijn trots dat meer dan 80% van alle materialen die gebruikt worden voor onze mestkits en stal- en groepspakketten van gerecycled materiaal afkomstig zijn, of worden hergebruikt/gerecycled.